KUZEY AFRİKA DEVEKUŞLARI
KUZEY AFRİKA DEVEKUŞLARI
Kuzey Afrika devekuşları, Sahra çölünde yaşayan kuşlardır. Genellikle otlaklarda, kuru savanlarda ve büyük kumlu vatkalarda bulunurlar.
Bu kuşlar uçmazlar ancak hızlı koşuculardır. Ayrıca iki parmağı olan tek kuş türüdür. Kanatlarını, birbirleriyle iletişim kurmak için ve çok hızlı koşarken doğru yöne yönlendirmek için kullanırlar. Devekuşunun ortalama koşu hızı saatte 43 mildir. Bir devekuşu ortalama 9 feet veya daha fazla yüksekliğe ulaşabilir. 300 pound veya daha fazla ağırlıkta olabilirler.
Kuzey Afrika devekuşları, hem bitki hem de hayvan yer. Diyetleri çoğunlukla bitkilerin yaprakları ve böcekler, kertenkeleler ve küçük kaplumbağa gibi küçük hayvanlardan oluşur. Düzenli su içmezler. Sadece bitkilerin yapraklarını tüketerek susuzluklarını giderirler.
Devekuşlarının çiftleşme mevsimi ağustos ve eylül ayları arasındadır.
Devekuşlarının çiftleşme dansları, hayvanların en güzel kur dansları arasındadır. Dişi devekuşu 8 yumurtadan daha az olamaz. Erkek ve dişi devekuşları sırayla yumurtaları kuluçkaya yatırır. Devekuşu yumurtası yaklaşık 1400 gram ila 1600 gram arasındadır. Yumurtaların yumurtadan çıkması 42 gün sürer. Vahşi devekuşları 40 yıla kadar yaşayabilir. Vahşi doğada çok az sayıda Kuzey Afrika devekuşu vardır.
İnsanların doğal ortamlarında bulunması nedeniyle nüfusları büyük oranda azalır. Geleneksel tıp amaçlı avlanırlar. Küresel örgütler bu kuş türünü korumak için ellerinden geleni yapmaktadırlar.